sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Talvi-iltain lukumaraton 2017 - kooste


On vuoden 2017 ensimmäisen lukumaratonin aika. Talvi-iltain lukumaraton polkaistaan käyntiin Klassikkojen lumoissa -blogin avauksella ja säännöt on perinteiset eli luetaan 1.1. -8.1. välisenä aikana yhtämittaisesti 24 h, tauot lasketaan suoritusaikaan ja luetut teokset merkataan ylös sivumäärineen. Tämä on minun seurantapostaukseni, johon päivitän maratonin tilannetta 24 tunnin ajan ja lopuksi myös koosteen. Aloitan maratonin 1.1. klo 00:15 ja lopetan sen 2.1. klo 00:15. Tästä se lukemisen vuosi lähtee käyntiin.

1.1.2017 klo 00:15 Aloitan maratonin jatkamalla viime vuodelta keskeneräiseksi jäänyttä kirjaa, Walter Jon Williamsin Rautahermot. Olen menossa sivulla 77, joten siitä jatkuu lukumaratonosuus.

klo 01:23 Reilu tunti maratonia kulunut ja olen sivulla 108. Williamsin kyberpunk-tarinointi on kovaotteista ja voimakasta. Toistaiseksi kirja pitää hyvin otteessaan.

klo 04:00 Rautahermot vetää yhä, lukeminen vaatii kuitenkin erikoissanojensa vuoksi keskittymistä. Nyt sivulla 182.

klo 06:50 Rautahermot luettu. Sivuja kertynyt tähän mennessä 234.


Siirryn seuraavaan viime vuodelta keskenjääneeseen teokseen eli Katri Alatalon Älä riko pintaa -novellikokoelmaan. Olen lukenut ennestään 126 sivua, joten jatkan siitä. Samalla korkkaan käynnissä olevan novellihaasteen omalta osaltani.

klo 08:05 Kulkija ja Tee minulle syksy -novellit luettu. Aamupalan aika.

klo 10:30 Luettu Jos seinät voisivat tuntea ja Rubiinilaiva -novellit, joiden myötä koko kokoelma on lopussa. Tauon paikka, ennen kuin aloitan viime vuoden kolmannen keskenjääneen teoksen. Sivuja kertynyt yhteensä 326.klo 16:40 Joskus pitää nukkua ja se hetki oli tässä välissä. Vaan nyt maratoonaaminen jatkuu. Seuraava kirja, jonka aloittelin viime vuoden puolella, mutta jäi kesken on Charles Yun How to Live Safely in a Science Fictional Universe. Olin lukenut alusta vain muutaman kymmenen sivua, joten aloitin kokonaan uudestaan.

klo 19:00 Hitaasti mutta varmasti olen edennyt sivulle 80 Yun kirjassa. Ei yhtä vetävää luettavaa, mutta eiköhän tämä tästä mene mahdollisesti jopa maratonin aikana.

klo 22:10 How to Live Safely in a Science Fictional Universen loppu menikin yllättävän nopsasti, joten ehdin aloittaa vielä yhden teoksen. Tähän mennessä sivuja kertynyt 605.


Seuraavaksi Lewis Carrollin Kraukijahti.

klo 22:55 Kraukijahti oli lyhyt ja hauska. Pisti luetuttamaan ääneen. Hieman alkaa olla väsy, mutta aloitan seuraavan kirjan lukulistaltani joka tapauksessa: Andrzej Sapkowskin Järven neito.

2.1.2017 klo 00:15 Lukumaraton on päättynyt. Luin Järven neitoa 46 sivua.

Lopputuloksena sain luettua maratonin aikana:
Walter Jon Williams: Rautahermot (osa)
Katri Alatalo: Kulkija (novelli)
Katri Alatalo: Tee minulle syksy (novelli)
Katri Alatalo: Jos seinät voisivat tuntea (novelli)
Katri Alatalo: Rubiinilaiva (novelli)
Charles Yu: How to Live Safely in a Science Fictional Universe
Lewis Carroll: Kraukijahti
Andrzej Sapkowski: Järven neito (osa)
Yhteensä 698 sivua.

Mukava maraton jälleen, lukuintoa riitti ja Sapkowskista on hyvä jatkaa lukemista edelleen.

3 kommenttia:

 1. Olet jo hyvässä vauhdissa!😊 Minulla aloitus menee iltapäivään. Tsemppiä lukemiseen :)

  VastaaPoista
 2. Oi, Rautahermot! Sehän kyberpunkin kantasoluja. Onnea urakointiin.

  VastaaPoista
 3. Hienoa edistystä :) En tiedä vielä mikä päivä me maratoonataan.
  Tiia

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...