perjantai 27. heinäkuuta 2012

Tupaantuliaiset ja lukutaitosynttärit


Sain vihdoin tiedotettua Vuodatuksessa blogin muuttamisesta, joten ajattelin pitää "uudessa kodissani" pienet tupaantuliaiset esittelemällä lyhyesti blogini. Eihän tämä mikään uusi blogi todellakaan ole, on vain mukava välillä juhlistaa arkisiakin tapahtumia. Lisäksi vietän lukutaitoni 40-vuotissynttäreitä eli kesällä 40 vuotta sitten lappilaisella maaseudulla isosiskoni hienoisella avustuksella opin lukemaan. Eikö sekin ole juhlimisen arvoinen asia planeetalla, jossa lukutaidottomia aikuisia on noin 774 miljoonaa ja heistä kaksi kolmasosaa on naisia?

Home, sweet galactic home - Linnunrata. Kuva: Alessando Della Bella, Daily Mail UK

Taikakirjaimet on tiukasti genreblogi, eli arvostelen vain spekulatiivista fiktiota, tai kuten itse tykkään sanoa: fantasia ja science fiction -kirjallisuutta. Luen muitakin kirjallisuuden lajeja, mutta niistä ei sen kummemmin tässä blogissa. Lisäksi seuraan genrekirjallisuuteen liittyviä ilmiöitä, keskusteluja ja palkintoja. Ekirjojen kehitys ja saatavuus spefin näkökulmasta ovat myös kiinnostavia aiheita. Suhtaudun ekirjoihin erittäin myönteisesti monista niihin liittyvistä tämän hetken ongelmista huolimatta.

Sivupalkkiin olen koonnut sivuja, jotka sisältävät listoja blogin sisällöstä. Siellä ovat haastelistat, sekä kaikki blogissani arvostelemani kirjat linkitettynä kirjailijan nimen mukaisesti aakkostettuna tai kirjan nimen mukaan aakkostettuna. Lisäksi löytyy toistaiseksi myös Vuodatuksen linkit, eli ennen heinäkuuta 2012 kirjoitettujen juttujen linkit vanhaan blogiin, sillä niistä löytyy kommentteja, joihin ainakin itse haluan palata välillä.

En ole koskaan aiemmin laskenut kuinka monta kirjoitusta vuoden aikana tulee kirjoitettua, mutta täällä bloggerissa sen näkee kätevästi blogiarkistolistasta. Hui! Viime vuonna kirjoitin 164 juttua ja tämäkin vuosi on hyvässä vauhdissa. Ja oi! Tykkään Tunnisteiden perässä olevista lukumääristä, ominaisuus jota Vuodatuksessa ei ollut. Hieman yllätyin, että seuraamieni blogien määrä on noussut jo yli 100, mutta niin monet kirjoittavat niin mielenkiintoisista kirjoista ja aiheista, että ei määrä tuosta ainakaan vähene.

Twitter widgetin kautta voi seurata tweettäjäni, jos ei satu seuraamaan suoraan Twitterissä. Sielläkin aiheeni liittyvät kirjallisuuteen, musiikkiin, elokuviin ja tv-sarjoihin sekä jonkin verran tieteisiin.

Hieman olen vielä kömpelö bloggerin käytön kanssa ja osa siirretyistä teksteistä kärsii muotoiluongelmista. Kaikki ovat kyllä lukukelpoisia (hmm… ainakin ulkoisesti, sisällöllisesti en osaa sanoa). Muotoilujen ja linkkien korjailussa menee vielä aikaa, mutta eiköhän tämä pikkuhiljaa ala tuntua kotoisalta. Otan vastaan ehdotuksia blogin sisältöön liittyen. Tiedän, että blogin värit näyttävät toisten koneilla erilaisilta, niin omillanikin, mutta toivottavasti eivät liian rankoilta tai vaikealukuisilta?

Mukavaa kesäolympialaisten avajaispäivää niille, jotka meinaavat kisoja ryhtyä seuraamaan! Minun kotonani tv taitaa olla auki, joten enköhän ainakin osittain seuraa kisoja kirjojen luvun ohessa.

7 kommenttia:

 1. Tervetuloa bloggeriin! Itse pidän tätä todella kätevänä palveluntarjoajana. Vaikka ulkonäön muokattavuus ei ehkä olekaan huippuluokkaa, toimivuus ja varsinkin tilastot ovat hyvät.

  Tosin en ole kokeillut aikaisemmin kuin wordpressiä..

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Arvostan blogin toimivuutta entistä enemmän vuodatuksessa viimeisen vuoden ajan esiintyneiden ongelmien jälkeen. Bloggeriin olen ihan tyytyväinen näin lyhyen aktiivikokemuksen jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Kivaa että olet täällä. Muuttaminen on työlästä, mutta ainakin minä olen viihtynyt Bloggerissa hyvin, ajoittaisista yllätysmuutoksista huolimatta. :-)

  VastaaPoista
 4. Lisäys vielä: onnittelut lukutaitosynttäreistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätysmuutoksista? Tai en haluakaan tietää... nautin hetken rauhasta. Kiitos onnitteluista. Kiva juhlia sitä, että osaa lukea :)

   Poista
 5. Olipa kivaa löytää tänne, vihdoin muuttoilmoituksesi perustella - ehdinkin jo ihmetellä, kun blogisi ei enää päivittynyt.

  Ja onnittelut lukutaitosynttäreiden johdosta! Se on sellainen taito, että sitä kannattaakin muistaa ja juhlia. Kuten mainitsit, moni ihminen ja erityisesti nainen jää sitä vaille, jonka lisäksi moinen kyky tietysti tuottaa hirveästi iloa muutenkin, itselle. Idea on siis hieno. Pitääkin etsiä jostakin käsiinsä tieto siitä, milloin itse opin lukemaan, ja alkaa juhlistaa moista riemun päivää!

  VastaaPoista
 6. Kiva kun löysit! Olen iloinen. Olin jo jonkin aikaa harkinnut muuttoa ja vuodatuksen serverien hajoaminen vauhditti asiaa.

  Olen kuunnellut puheita lukutaidon ja etenkin tekstin ymmärtämisen heikkenemisestä länsimaissa ja mietin mihin suuntaan ollaan sen suhteen menossa. Ehkä lukutaitoa ei pitäisi pitää itsestäänselvyytenä.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...