sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Mitä lukulistalla vuoden 2022 alussa?

Sen sijaan, että listaisin tulevan kevään uutuuskirjoja, ajattelin pohdiskella mitä lukisin lukulistallani roikkuvista kirjoista.

Kirjastosta minulla on lainassa kolme kirjaa, joiden viimeinen palautuspäivä on tammikuun lopussa. Ne olisi nyt kuun aikana saatava luettua. Maria Gripen 1978 julkaistu YA-kirja Pörriäinen lentää hämärissä on valikoitunut RisingShadow'n kirjatietokannasta jollain kriteerillä, jota en enää muista. Takakansiteksti kyllä houkuttelee. Kirja on lähetetty Sodankylän kirjastosta, joten meinaanpa lukea sen pois alta.

Blade Runner on yksi suosikkileffoistani, mutta niin vain Philip K. Dickin Palkkionmetsästäjä, johon leffa löyhästi perustuu, on yhä vuosikymmenien jälkeen lukematta. Kirjabloggaajien klassikkohaaste on todella hyvä syy selättää teos vihdoin. Kirjasta on ilmeisesti tulossa (ainakin suunnitelma on) uudempikin suomennos, joten pohjaksi sille luen 1. painoksen käännöksen.
 
Kolmas kirjaston kirja on Christopher Fowlerin Varjomaailma, joka on myös poimittu Risingin tietokannasta ja tullut Kemijärven kirjastosta luettavaksi. Tarina sijoittuu Lontooseen, taisin siksi valita sen.
 

Viime vuoden uutuuksia on ikävästi jäänyt lukematta esim. Joe Abercrombielta, Naomi Novikilta ja Catherynne M. Valentelta. Olen kovasti aikonut lukea nämä. Jospa nyt saisin otettua itseäni niskasta kiinni niiden suhteen. Ei pitäisi olla ongelma, sillä pidän kirjailijoiden teoksista.
Uutuussuomennoksista lähinnä Lady Gregoryn Muirtheimnen tasankojen Cuchulainn - kirja jonka nimen kirjoitusasu on hankala muistaa - on myös korkealla lukulistalla. Tämä on Vaskikirjojen julkaisu. Juuri ennen vuodenvaihdetta ilmestyi Stephen Kingin Billy Summers, jonka kuuntelen äänikirjana.
 

Jospa näistä olisi tammikuun lukemisiksi. Helmikuussa sitten jotain muuta, ehkä sarjakuvia. Olisiko jotain, mitä erityisesti suosittelisit alkuvuoteen?

3 kommenttia:

 1. Ollessani kohderyhmäikäinen, Pörriäinen lentää hämärissä oli ihan parasta ikinä, sen verran kova että pelottaa hieman lukea uudestaan (siitä huolimatta että se saattaa yhä olla hyvä, pari muuta Gripen teosta luin ihan aikuisiällä ja ne kyllä kolisivat yhä tehokkaasti).
  Palkkionmetsästäjä on vähän näitä "täytyy lukea"-teoksia leffayhteyksiensä puolesta, ja onhan siinä kiintoisia ideoita kirjassakin, vaikkei minusta Dickin parhaimmistoa.

  Muita en ole lukenut (mutta tuo Cuchulainn voisi olla kiinnostava)

  VastaaPoista
 2. Meillä on eri genret, mutta suosittelisin Sarah J. Maasin teoksia, jos et ole vielä lukenut.

  VastaaPoista
 3. Pörriäinen lentää hämärissä tuli luettua ehkä kuudennella luokalla! Samoihin aikoihin luin myös muita Gripen kirjoja, ja juonet ovat sekoittuneet päässäni jonkin verran, mutta muistelen, että pidin kirjasta! Mukavan salaperäinen.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...