torstai 20. syyskuuta 2012

Merkkipaalu, haaste ja tunnustus


Edellinen arvosteluni Taikakirjaimissa ylsi merkkipaaluun, eli olen nyt arvostellut vuosien varrella 300 science fiction ja fantasiagenren kirjaa. Kaikki kirjat löytyvät listattuna aakkosjärjestyksessä niin kirjailijan nimen kuin kirjan nimenkin mukaan sivupalkin linkeissä. Jokunen postaus sitten tuli myös täyteen 500 blogiviestiä. Nämä muut-kuin-kirja-arvosteluviestit ovat sekalaisia kirjoituksia mm. genrepalkinnoista, ekirjoista, lukuhaasteista ja lukusuunnitelmista sekä jokunen kirjasta elokuvaksi -katsauskin on tullut tehtyä. Muutamat viestit liittyvät pelkästään blogiin. Mitään suuria muutoksia ei jatkossakaan ole tulossa.

Nafisan Yöpöydän kirjoista haastoi minut mukaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen (marjiksen alkuperäinen haasteviesti). Hänen valintansa minulle on Sari Peltoniemen Hirvi. Vaikka luen paljon fantasiaa ja nuorisollekin suunnattuja kirjoja kohtuullisesti, niin ymmärrän tämän valinnan. Luen vähän suomalaisten kirjoittamia kirjoja. Se on ollut tietoinen valinta. Jostain syystä minun makuni ja suomalainen kaunokirjallisuus on ollut sukset ristissä hamalta 70-luvulta lähtien. Olen varovainen ottaessani suomalaisia kirjoja luettavakseni, olivatpa ne sitten genrekirjoja tai ei. Siitä huolimatta nostan nuoruuteni (<18 v.) yhdeksi suureksi lukukokemukseksi Juhani Ahon Papin tyttären ja viimeisen kuluvan vuoden aikanakin vastaan on tullut positiivisia kotimaisia kokemuksia. Nafisanin valinta on siis riski minulle, mutta otan sen mielelläni.

Vastavalinnaksi ajattelin pistää Nafisanin myös ottamaan todellisen riskin ja kokeilemaan miltä tuntuu aikamatkailu-science fiction 1960-luvulta: Michael Moorcock: Katso ihmistä!. Minulle tämä kirja oli tajuntaalaajentava Holy shit! -kokemus ja innosti lukemaan lisää Moorcockin kirjoja. Kaikki siitä eivät ole kuitenkaan pitäneet, joten on mielenkiintoista nähdä mitä Nafisan tuumailee. En pistä haastetta eteenpäin enää tästä (en uskalla ottaa luettavakseni enempää kirjoja haasteissa).


Viimeisenä sekalaisessa postauksessani kiitokset vielä yhdestä saamastani Post-it -tunnustuksesta Kirjakolle. Vaikka tämä tulee hieman viivästyneenä, niin olen edelleen otettu. Katsomuksellisten kirja-arvostelujen lisäksi Kirjakon blogista löytyy myös mm. mielenkiintoisia Kirjaläppää-kirjoituksia, joita kannattaa tsekkailla.

6 kommenttia:

 1. Onnea! Hienoja tasalukuja! Ja kiitos kiehtovasta kirjavalinnasta, Moorcockia on ollut tarkoitus lukea - nyt siihen onkin oikein hyvä syy. :) Olen huomannut, että et lue suomalaista kirjallisuutta ja tämä valitsemani teos onkin siksi aika erikoinen - toivottavasti se ei ole liian tavallinen suomalainen teos.

  VastaaPoista
 2. Onnea! Kunnioitettava merkkipaalu. Nafisanin tavoin pidän kovasti Sari Peltoniemen Hirvestä ja toivon että sinäkin rakastut kirjaan.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut muhkeasta arviomäärästä! Peltoniemen kirjojen kanssa ei voi kyllä mennä metsään -- ainakaan väärällä tavalla. ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiitos, Tii ja Jokke!

  Nafisan, hienoa, että Moorcock on ollut suunnitelmissa. Halutessasi saat siitä aikamatkustuspointsin scifi-haasteeseenkin... ;)

  Lukutoukka ja J.S., kiitos ja kannustavaa kuulla Peltoniemen kirjasta/kirjoista positiivista. Avoimin mielin odotan lukukokemusta.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...