torstai 27. syyskuuta 2012

Kirjaostoksilla 4

Huomasin eilen, että jostain syystä J.K. Rowlingin The Casual Vacancyn ekirjan ilmestymisaikaa oli siirretty, enkä saanut sitä tänä aamuna kuten suuresti odotin. Olin pettynyt, mutta ajattelin, että ehkä kirjakaupasta saisin paperiversion ja pääsisin kuitenkin lukemaan kirjaa jo tänään.

Paikallisessa kirjakaupassa (mukaeltu keskustelu):

Selailen hyllyt läpi ja kiinnitän huomiota hyvin esillä oleviin Tulen ja jään laulu -sarjan kirjoihin. Rowppaa ei löydy, käännyn myyjän puoleen.

Minä: Hei, onko J.K. Rowlingin uusin englanninkielinen kirja saapunut teille myyntiin?

Myyjä (siirtyy tietokoneen ääreen): Englanninkielinen? Miten se nimi kirjoitetaan?

Minä: R-o-w-l-i-n-g

Myyjä (näppäilee tekstiä ja katsoo kuvaruutua pitkään): Mikä etunimi oli?

Minä: J.K. (hmph). Harry Potter -kirjailija.

Myyjä: Ai se (näppäilee jälleen tekstiä ja tutkailee pitkään). Ei sulla ole tiedossa... mikä sen kirjan nimi on?

Minä (kärsimättömänä, koska jos kirjaa joutuu tuolla lailla hakemaan, niin siitä ei ole hajuakaan koko kaupassa, ja olin jo valmis poistumaan) The Casual Vacancy. Se on julkaistu tänään suurella kohulla.

Myyjä: Mistähän se olisi tulossa... joo, on sitä varmaan tulossa. Haluatko varata?

Minä: En, ajattelin, että jos sattuisi paikalla olemaan, niin ostaisin.

Myyjä (ystävällisesti ja avuliaasti): Tänään on tullut varastoon kirjoja, minäpä käyn katsomassa vielä.

Odottelen. Myyjä palaa syli täynnä muita kirjoja: Ei ollut varastossa.

Minä: Kiitos.

Kävelin parkkihalliin ja totesin saaneeni pysäköintivirhemaksun. Olin laittanut parkkikiekon kellonajan väärin. Harmistuneena omasta huolimattomuudestani ja kaupungin ainoan peruskirjakaupan suppeasta valikoimasta menin kahville. Vettä satoi kaatamalla. Puhelin ilmoitti minun saaneen sähköpostiviestin. Amazon.com ilmoitti, että The Casual Vacancy on toimitettu minulle ekirjana.

:)


Kirjaostoksilla 1
Kirjaostoksilla 2
Kirjaostoksilla 3

14 kommenttia:

 1. Odotan innolla mielipidettäsi tästä kirjasta. :) Itse odotan varmaan suomennosta, koska pelkään, että englanniksi lukeminen menisi liiaksi sanakirjan plaraamikseksi.

  Ihanaa, että joku muukin on lukenut Robin Hobbin kirjoja. :D En ole blogiin kirjoittanut, mutta tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 2. Voi, voi, voi. Tuo Kirjaostoksilla 4 varmaan vastaa omalta osaltaan siihen, miksi joku paikkakunta X:n kirjakauppa menettää asiakkaita ja verkkokirjakaupoilla menee hyvin, jos myyntiä katsotaan. Kyllä yksittäisen kirjakaupan pitää olla ajan tasalla mieli säilyttää asiakkaansa ja kenties jopa hankkia uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Vastaavan kertomuksen esitti ystäväni, joka yritti pikkukaupungin kirjakaupasta ostaa Fiftyä pari viikkoa sitten! Ei oltu kuultukaan...

   Poista
 3. Mari, Hobb on yksi suosikkikirjailijoistani. Hän tulee kunniavieraaksi vuoden 2014 Worldconiin Lontooseen, jolloin meinaan ehdottomasti mennä tapaamaan häntä.

  Kirsi, yleensä aina jokin muuttaa asiat positiiviseksi tai vähintään siedettäviksi.

  Toinen Mari, kirjakaupassa oli selkeästi niitä kirjoja, jotka myyvät ja ovat tuoreita suomenkielisiä. Sofi Oksasta löytyi runsaasti ja monesta telineestä. Minä ostan vääränlaisia ja -kielisiä teoksia. Ymmärrän kyllä etteivät he voi vastata tarpeisiini. Olisi kuitenkin luullut, että Rowlingin uutukaiseen olisi varauduttu muutamalla kopiolla tai että siitä olisi edes tiedetty. Uskon kyllä, että suomenkielinen versio saa oman paikkansa näkyvyydessä täälläkin muutaman kuukauden kuluttua.

  VastaaPoista
 4. Onpas kummallista käytöstä kirjakaupan myyjältä. Toisaalta, kaverini meni kerran kysymään olisiko Oscar Wilden Dorian Greyn muotokuvaa myynnissä eikä myyjä ollut koskaan kuullutkaan Oscar Wildestä. Itselläni taas on todella mukava kokemus yhdestä myyjästä, sillä kun olin ostamassa 50 Shades of Greytä (älä tuomitse, ostin sen puhtaasta mielenkiinnosta sen kohun takia. Oli huono) kirjakaupan myyjän kanssa ihmettelimme ääneen sen suosiota ja sen jälkeen juttelimme Hobitista koska uusi painos oli kassalla esillä ja ihmettelimme yhdessä miten elokuvasta voi tulla trilogia. Eli näitä myyjiä on moneen päähän :)

  Minä tilasin The Casual Vacancyn CDON.comista ja se on postitettu tänään, en malta odottaa! Mukavaa että Rowling kirjoittaa jotain muutakin, vaikka Pottereista pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti myyjiä on moneen lähtöön. Minulle vain on tullut vastaan näitä samanlaisia joka harva kerta, kun kirjakaupassa olen vieraillut. Asiakaspalvelu on kyllä ystävällistä.

   (Pyrin arvostelemaan kirjoja, en niiden lukijoita, niin että rauhassa saat lukea harmaan runsaslukuisia sävyjä. Itseäni se tosin ei kiinnosta edes kohun vuoksi :))

   Poista
  2. Mitä? Tuleeko Hobitista KOLME leffaa?! Olen niiin ulkona kaikesta!

   Muuten tästä keskustelusta paljastunee se seikka, että kirjakaupan henkilökunnalla on pääosin kaupallinen koulutus, ei humanistinen. Sääli.

   Poista
  3. Tuota kolmen leffan putkea ihmettelen, joskin jos tehdään filmi niin tehdään siiten kunnolla :)

   Poista
  4. Kyllä niitä Hobitteja tulee kolmen leffan verran. Melko uusi käännehän tuo on, kun Peter Jackson ilmoitti asiasta vasta heinäkuun lopulla. Jackson tuskin enää saa Tolkienin perikunnalta lupaa muiden Tolkienin teosten sovittamiseen elokuvaksi, joten hän takoo sillä mitä hänellä jo on, kun rauta on vielä kuumaa. Tämä siis minun arvaukseni. Luotan kyllä Jacksonin kykyyn tehdä viihdyttävä leffakokonaisuus, oli siinä kaksi tai kolme osaa.

   Kirsi, koulutus on käynyt minullakin mielessä. Olen vieraillut 13 vuotta samassa ketjukirjakaupassa, tosin viime vuosina enää hyvin harvoin, eikä minulle koskaan ole tullut samanlainen tunne kuin esim. kirjadivarissa, jossa yrittäjä/myyjä tuntuu aidosti kiinnostuneelta kirjoista ja jopa tietää ilman tietokonetta mitä hänen sekalaisista hyllyistään löytyy.

   Poista
 5. Ihana jännitystarina... ja onnellinen loppu vielä! :D

  (Uskomatonta että kirjakaupan myyjä ei Rowlingia tunnista...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin aika epäuskoinen tavatessani hänelle Rowlingin nimeä.

   Tarina jatkuu vielä... Tänään (siis perjantaina) Amazon toimitti minulle Joe Abercrombien Red Countryn ekirjana Kindleeni lähes KUUKAUDEN ETUAJASSA virallisesta julkaisupäivästä. En osannut odottaa ja nyt olen epätoivoisesti repinyt hiuksia, kun on kaksi superodotettua kirjaa luettavana yhtä aikaa. Tämähän on suorastaan kidutusta!

   Poista
 6. No huhhuh. Onpa outoa. Luulisi, että kirjamyyjät pysyttelisivät edes jotenkin ajan tasalla kuumimmista trendeistä (nimimerkillä "löysi itsensä muotimarkkinoinnin parista ja piti taas vähän opetella seuraamaan mitä pitäis olla päällä"), tuo Rowlingin uutukaisen ilmestyminen kun ei varsinaisesti ole ollut mikään salaisuus... En siis tuomitsisi vain koulutusta, vaan ihmettelen, eikö myyjiä yhtään kiinnosta pysyä ajan tasalla siitä, mitä tekevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, henkilökohtainen kiinnostus varmasti vaikuttaa siihen onko tietoinen asioista vai ei.

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...