keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Arthur C. Clarke -palkintoehdokkaat 2016

Arthur C. Clarke -palkintoa tavoittelee vuonna 2016 seuraavat ehdokkaat:

 • Adrian Tchaikovsky: Children of Time
 • JP Smythe: Way Down Dark
 • Becky Chambers: The Long Way to a Small Angry Planet
 • Nnedi Okorafor: The Book of Phoenix
 • Iain Pears: Arcadia
 • Dave Hutchinson : Europe at Midnight

Eilisen Hugo-ehdokaslistan ajoittaisen hölmöyden jälkeen, Clarke-listalta saattoi odottaa toisenlaista otetta. Ja ihan toisenlainen se onkin. Vaikka suurin osa on tuttuja nimiä, niin Pears ja Smythe ei oikein kilauttele minulle mitään kelloja. Hutchinson on lukulistalla ja Chamberskin kiinnostaa.

Palkinto jaetaan elokuun 24. päivänä 2016. Voittaja saa kirjatuen ja rahaa 2016 puntaa. Tuomareina toimivat: David Gullen (British Science Fiction Association), Ian Whates (British Science Fiction Association), Liz Bourke  (Science Fiction Foundation), Andrew McKie (Science Fiction Foundation) ja Leila Abu El Hawa (SCI-FI-LONDON film festival).

2 kommenttia:

 1. Ne historialliset romaanit jotka olen Pearsilta lukenut (The Instance of the Fingerpost ja The Dream of Scipio) olivat erinomaisia, Arcadia on ollut lukulistalla jo jonkin aikaa ja hyppäsi jonossa ylöspäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla saattaa jäädä Pears lukematta, ainakin nyt, kun Hugo-ehdokkaitakin on jonossa. Paljon uusia kirjailijoita (siis itselleni), joihin olisi mukava tutustua, jos aikaa olisi enemmän.

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...