keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Viisi vee


Katsokaa tuota kakkua, eikö olekin pelkistetyn herkän ja herkullisen näköinen? Ihan erilainen kuin viime vuotinen. Eikä se sisällä enää lepakon kynsiä tai salamanterin silmiä, vaan on taikakakku jokaisen makuun. Maistuu juuri siltä miltä haluat ja taatusti sopii jokaisen vatsalle ja erityisvaatimuksiin. Sitä voi syödä myös niin paljon kuin haluaa, ei sisällä kaloreja, eikä lopu kesken. Se on kuin TARDIS, ulottuvuutta riittää, vaikkei päälle päin siltä näytä. Lusikka käteen, silmät kiinni ja antaudu maailmankaikkeuden makujen vieteltäväksi.

Taikakirjaimet on viisivuotias (Maan ajanlaskun mukaan. Marsissa Taikakirjaimet olisi vasta 2,7-vuotias). Syys-lokakuussa blogissani oli pisin päivitystauko sitten vuoden 2009 jälkeen. En kirjoittanut yhtään tekstiä reiluun kuukauteen. Viikon-parin taukoja on vuosien varrella ollut useitakin, ja joskus tulee ajastettua tekstejä etukäteen paikkaamaan tiedossa olevia aukkohetkiä. Mutta kuukauden taukoa ei ole aiemmin ollut, mikä pistää miettimään, kuinka tiiviisti blogin pitäminen kulkee arjessa ja lukuharrastuksessa mukana.

Vuonna 2008 joulukuussa arvioin muutaman kirjan ja olin täpinöissäni kun George R.R. Martin ja Steph Swainston olivat tulossa Suomeen vierailulle seuraavana kesänä. Sama meininki jatkuu yhä. Kirja-arvioita on tiedossa ja ensi kesänä – jos kaikki menee suunnitelmien mukaan – tulee nähtyä mm. kirjailijat Elizabeth Bear, Scott Lynch, Hannu Rajaniemi, Karen Lord, Cory Doctorow, Andrzej Sapkowski, Robin Hobb ja kuinkas ollakaan, George R.R. Martin. Puolet mainituista Suomessa.


Viime kuussa saavutin 400 arvioidun genrekirjan merkkipaalun, joten juhlistetaan sitä tässä samoin tein. Ja menköön samalla kakunsyönnillä myös Tulen ja jään laulu -sivuston syyskuinen 6-vuotisjuhlakin. Ja kohtahan tuota on omatkin synttärit. Siihen ei kyllä enää riitä kynttilät, vaikka laskisi iän Marsin vuosissa – entäs jos Jupiterin…

20 kommenttia:

 1. Onnea 5-vuotiaalle! Huima blogitaival takana, toivottavasti bloggausintoa riittää jatkossakin (pienestä tauosta huolimatta). :)

  VastaaPoista
 2. Hurjasti onnea viisivuotiaalle! Seuraavaa viisivuotiskauttasi innolla odotellen!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut viisivuotiaalle. Viisi vuotta kirjabloggausta on pitkä aika.

  VastaaPoista
 4. Hirmuisesti onnea 5-vuotiaalle blogille! :)

  VastaaPoista
 5. Aijai, pääset tapaamaan kaikki parhaat! Ja onnea 5-vuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 6. Marika, kiitos. Tauko johtui oikeastaan sairauden vuoksi pakosta (ensimmäiset kolme viikkoa tuli läninnä nukuttua). Terveenä olisin varmaankin jatkanut entisellä innolla :)

  Liina, kiitos. Katsotaan miten käy seuraavien viiden vuoden kanssa...

  Tiina, kiitos!

  Jokke, totta. Ainakin jos ajattelee kirjoja jotka luin viisi vuotta sitten, niin nyt niiden lukemisesta tuntuu olevan "ikuisuus". Kirjablogimaailmakin on muuttunut kovasti viidessä vuodessa. On ollut hienoa nähdä kehitysvaiheita tältä ajalta.

  Anu, hirmuisesti kiitoksia :)

  Taru, ei kun mukaan vaan Lontoon Worldconiin, niin siellä näkee huiman määrän kirjailijoita eri ohjelmissa. Finnconissakin kolme mainituista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herran jestas, nythän mie huomasin että Finncon on täällä Jyväskylässä! Siellä ollaan siis varmasti ^^

   Poista
  2. Hienoa! Näet siis E. Bearin kumppaninsa S. Lynchin kera ja Rajaniemikin on siellä, sekä Jukka Halme, jonka ohjelmat kannattaa aina tsekata.

   Poista
 7. Onnea kaikkien kolmen synttärin ja merkkipaalun johdosta :)

  VastaaPoista
 8. Tuija, Reta ja Eija - Kiitos paljon mieltä lämmittävistä onnitteluista.

  VastaaPoista
 9. Valtavasti onnea viisivuotiaalle blogille ja tietenkin sen ahkeralle kirjoittajalle! Täältä tekee aina mahtavia kirjalöytöjä, juuri sellaisia, joista muuten ei olisi kuullutkaan :).

  Oi ja vau, Finncon Jyväskylässä? Nyt pitää tutkia tarkemmin alkaisiko jopa järkkäämään kesälomaa sen mukaan, siellä olisi yöpaikkakin tiedossa ja kaupunki on muutenkin ihan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin sori yhdestä asiasta piti tulla vielä narisemaan: Olisin huippuiloinen, jos tuo sanavahvistus poistuisi :D. Minulla ei ole se käytössä, mutta yli 30 päivää vanhojen postausten kommentoinnissa on valvonta, ja siten saa mahdolliset viimeisetkin roskapostit itse pois.

   Minulla nimittäin on tökännyt kommentointi muutaman kerran sanavahvistukseen, joko olen menettänyt hermot tai sitten en ole huomannut sitä, olen harhaillut muihin välilehtiin heti Julkaise-napin klikkaamisen jälkeen ja huomaan paljon paljon myöhemmin että olen ollut kommentoimassa ja hukkaan koko kommentin.

   Poista
  2. En itsekään tykkää sanavahvistuksesta. Jostain syystä en saa monestikaan selvää mitä niissä on ja menee arvailun puolelle. Otin sen joku aika sitten pois blogikommenteista ja heti samana päivänä alkoi tulla mainosspammia. Kokeilin myös valvontaa, mutta sitten jouduin kunnollisten kommenttien lisäksi käymään spämmitkin läpi. Sanavahvistuksen läpi ei tule roskapostia, joten siksi olen sen toistaiseksi pitänyt päällä. Mutta mukavahan se ei ole, se on totta.

   Poista
 10. Paljon onnea! Blogilla on kertynyt upeasti ikää, eikä se näy päälle päin. Menot vain paranevat koko ajan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ryppyjä ja kolotuksia vielä viisivuotiaalla :)

   Poista
 11. Lämpimät onnittelut viisivuotiaalle ja monia hyviä kirjavuosia jatkoonkin! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...