torstai 5. huhtikuuta 2012

Easterconiin


Aivan kuin kesäloma olisi alkanut! Kuumeiset pakkaustohinat on päällä. Matkaan huomenna Lontooseen osallistuakseni viikonloppuna Olympus 2012 -easterconiin. Sinne tulee muitakin, ilmeisesti ainakin 1500 muuta osallistujaa, joten eiköhän tungosta riitä. Easterconithan ovat siis vuosittaisia brittien järjestämiä science fiction -tapahtumia, jossa on kunniavieraita, paljon muita kirjailijoita ja tietysti myös meitä tavallisia lukijoita ja fandom-ihmisiä (suurin osa ihmisiä, joukossa saattaa olla joku humanoidikin, mutta sitä ei välttämättä voi todistaa).



Latasin juuri uudelle iPadilleni conin oppaan, mikä on aika kätevä. Voi seurata mitä ja missä kulloinkin tapahtuu. Itseäni kiinnostavat tietenkin George R.R. Martinin ohjelmanumerot, tosin esim. lukutilaisuuden missaan. Paikalla ovat myös mm. Joe Abercrombie, Lavie Tidhar, Paul Cornell (jonka vetämät Just a Minutet ovat loistavaa seurattavaa!), Tricia Sullivan (harmikseni en ole ehtinyt lukea hänen Lightborn-kirjaansa), Pat Cadigan, Jo Walton, Hannu Rajaniemi ja Genevieve Valentine, jonka esikoisteos Mechanique on upea! ja toivottavasti nousee palkintoehdokkuuksille. Ohjelmassa on keskusteluja steampunkista, sankarihahmoista, Doctor Whosta, maisemanluonnista, ekirjojen tulevaisuudesta, tieteestä tieteiskirjallisuudessa, Doctor Whosta jne. Ja tietty lauantai-illan must-tapahtuma on Hugo-ehdokkaiden julkistaminen sekä sunnuntaina BSFA-palkintojen jako. Brotherhood Without Banners kokoontuu bilettämään (sinne!) ja joku ihme Wårldcon partykin on ohjelmaluettelossa mainittu. Twiittailen tapahtumista varmaankin Twitterissä (hashtag #eastercon) jos hotellin langaton verkko sen sallii. Tosin en ole kovin innokas tweettaaja, joten mitään spämmiviestintää ei tule. Blogiraporttia tapahtumasta on odotettavissa jossain muodossa ensi viikolla. Pääsenpähän nyt testaamaan iPadinikin on-the-road.

Ja tekin pääsette mukaan jos haluatte!

(ei, ei, ei... ei matkalaukkuun, pois sieltä!)

Olympus 2012 nimittäin lähettää ohjelmaa livenä yhdestä salista, Commonwealthista. En tiedä mitkä kaikki ohjelmat näkyy, mutta kannattaa tsekata. Ohjelmaluettelo löytyy täältä ja livestream-kanava täältä.

1 kommentti:

  1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

    Liina kirjoitti 05.04.2012 - 18:56
    Ei käy, en poistu matkalaukusta enää. Haluan ihan ehdottomasti mukaan!

    Raija kirjoitti 05.04.2012 - 20:41
    Varoituksen sana. Minun matkalaukuillani on taipumusta päätyä jonnekin muualle kuin matkakohteeseen...

    Booksy kirjoitti 05.04.2012 - 20:43
    Oioi, pidä hauskaa! Tuo kaikki kuulostaa mahtavalta... Martin! Rajaniemi! Abercrombie!

    Johnny kirjoitti 05.04.2012 - 22:05
    Ai että. Hienoa, pidähän hauskaa.

    Toivottavasti saamme jonkinlaista raporttia sitten jälkeenpäin...?

    VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...