maanantai 18. huhtikuuta 2011

Game of Thrones - se alkoi...


Game of Thrones -sarja sai USA:n ensi-iltansa viime yönä Suomen aikaan. Olen ennen muuta George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -kirjasarjan fani, ja ensimmäisellä katselukerralla tv-sarja ei tuntunut niin hyvältä kuin odotin. Ensimmäisessä jaksossa (Winter is Coming) ei sinänsä ole mitään vikaa, näyttelijät ja tunnelma on kohdillaan, mutta tässä on totuttelun paikka edessä, katsoa hahmoja joilla on kasvot, mutta jotka eivät ole ne kasvot ja ilmeet, jotka kirjoja lukiessa on mielikuvissaan luonut. Ja eihän tapahtumat kaikki ole suoraan kirjoista. Osa puuttuu, osa on lisätty. Se on kuitenkin ymmärrettävää. Kyseessä on kaksi eri mediaa.

Huomaan pyörittäväni GoT:n alkutekstejä ja tunnusmusiikkia kerta toisensa jälkeen. Introssa on jotain huumaavaa, jotain mikä saa ajatuksen kirjojen uudelleenluvusta yhä houkuttelevammaksi. Koko ensimmäinen jakso on YouTubessa jo katsottavissa, mutta en linkitä niihin videoihin, jokainen etsiköön halutessaan ne itse. Sen sijaan alla on HBO:n virallinen spoileriton Game of Thronesin alkutunnari katsottavana. Vaikka se on kaikin puolin upea, niin muutama virhe siitäkin löytyy näyttelijänimien edessä olevista vaakunatunnuksista. Harmi. Tästä se kuitenkin nyt alkoi. Suomen virallinen ensi-ilta on 4.5. klo 21:00 Canal+:lla.

Edit:// Toisen katselukerran jälkeen eka jakso tuntuu huomattavasti paremmalta ja itse asiassa loistavalta. Piti päästä vain kynnyksen yli.

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Jasca kirjoitti 18.04.2011 - 20:35
  Joo, itsekin tuli eka jakso tsekattua ja myös ainakin yksi sarjaa seuraamaan käännytettyä. Mahti aloitus!

  Raija kirjoitti 18.04.2011 - 21:37
  Olihan se varsin tyydyttävä :) Harmi, että näyttää siltä, ettei katsojaluvut ole olleet ilmeisesti niin korkeat kuin on toivottu, mutta ei huonotkaan. Eiköhän se kakkoskausi ole kuitenkin tulossa, kun HBO:lla katsojaluvut ei juurikaan vaikuta siihen jatkaako sarja vai ei.

  TuuliTuisku kirjoitti 19.04.2011 - 08:51
  Mahtavaa ja hienoa!! Enää pari viikkoa ja itse pääsen katsomaan sarjaa. Pidimme tiivistä neuvottelua kotona ja sen päätteeksi hankimme Canal+n. Ihan vain Game of thronesin vuoksi.

  Raija kirjoitti 19.04.2011 - 08:58
  Minulla on ollut Canal+ jo kohta viitisen vuotta, joten ei ole tarvinnut erikseen harkita Game of Thronesin kohdalla hankkiako vai ei. Mutta todellakin hienoa, ettei tuon kauempaa tarvitse odottaa.

  Raija kirjoitti 19.04.2011 - 14:11
  Sen verran pitää vielä kommentoida tarkennusta edelliseen kommenttiini, että se koski USA:n katsojalukuja. Britanniassa on tehty Sky Atlanticin ensi-iltana katsojaennätys.

  tpi kirjoitti 19.04.2011 - 18:31
  Tyytyväiseltä HBO vaikuttaa, ainakin ilmoittivat jo tässä vaiheessa, että tekevät kakkoskaudenkin.

  http://www.comingsoon.net/news/tvnews.php?id=76626

  Raija kirjoitti 19.04.2011 - 18:40
  Olen myös tyytyväinen! Bongasin juuri saman tiedon GRRM:n blogista. Hyvä juttu, vaikkakin tietää taas paljon töitä töiden päälle.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...