lauantai 23. huhtikuuta 2011

BSFA-palkinto McDonaldille


British Science Fiction seura (BSFA) jakoi palkintonsa tänään Easterconissa vuoden 2010 parhaasta romaanista. Voittajaksi selvisi Ian McDonaldin The Dervish House. Odotettu voitto. Oma arvosteluni kirjasta löytyy täältä.

Viime vuonna China Miéville nappasi The City & The Cityllä samaisen palkinnon, sen jälkeen Arthur C. Clarke -palkinnon, Hugo-ehdokkuuden ja (jaetun) Hugo-voiton. Nyt on mielenkiintoista seurata, tekeekö McDonald saman The Dervish Housella. Kuten kirjan arvostelun yhteydessä jo ilmoitinkin, itse äänestin The Dervish Houselle Hugo-ehdokkuutta.

BSFA:n novellivoittajaksi valittiin Aliette de Bodardin The Shipmaker. Ei ole tuttu kirjailija ja tarinakaan minulle (taisi jäädä Campbell 2009 -ehdokkuusnäyte lukematta), mutta huomasin kirjailijan kotisivulta, että sen voi lukea netissä ilmaiseksi täällä (pdf). Pitänee tutustua. Best Non-Fiction voittajaksi valittiin Paul Kincaidin Blogging the Hugos: Decline, Big Other ja Best Art -kategorian Joey Hi-Fi Lauren Beukesin Zoo Cityn kansikuvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...