perjantai 12. heinäkuuta 2019

Heinäkuun 2019 lukumaraton - päivittyvä

Niina Yöpöydän kirjoista teki jälleen hienon tapahtumakuvan meille

Se on lukumaratonin aika jälleen! Unelmien aika -blogi kokoaa lukijat yhteen harrastamaan intensiivistä heinäkuista 24-tuntista nautintohetkeä kunkin omassa salaisessa lukukammiossaan. No, minä luen olohuoneen sohvalla, ja itse asiassa aluksi kuuntelen, mutta ei sillä niin väliä. Kaikki formaatit on sallittuja ja ihan mitä tahansa saa lukea. Tarkemmat ohjeet ja mukaan ilmoittautumiset voi tehdä Johannalle yllä olevan blogilinkin kautta.

En juurikaan ole suunnitellut lukemisiani, sillä ajatuksena on vain saada kolme keskeneräistä kirjaa joko loppuun tai edetä niissä mahdollisimman pitkälle. Keskeneräiset kirjat vaativat aina loppuun lukemista ja ärsyyntyvät, jos ne jätetään pitkäksi aikaa huomiotta. On minulla pikkuvälipalalukemisiakin vauhdittamaan, jos jään johonkin jumiin. Aloitan klo 21 tänä iltana ja lopetan varsinaisena maratonpäivänä klo 21. Päivitän lukutilannetta tähän postaukseen ja teen lopuksi yhteenvedon. Mitään ihmeempiä en kirjoittele, sillä oletettavasti keskityn lukemiseen.

 
.
Klo 21:00. Lukumaraton alkaa osaltani. Aloitan Eedenistä länteen. Ekirja on menossa sivulla 186 eli jatkan siitä. Minulla on näissä ekirjoissa omat sivunumeroinnit, kun joudun näköni vuoksi suurentamaan tekstiä. Palautan normaaliasetukset sitten yhteenvetovaiheessa.

Klo 23:00 Eedenistä länteen on edennyt sivulle 293. Siirryn nyt kuuntelemaan äänikirjaa eli Where Late the Sweet Birds Sangia. Minulla on siitä jäljellä 5 tuntia 24 minuuttia. Katsotaan mihin asti pääsen ennen kuin uni yllättää.


Klo 23:30 Päätin kuunnellessani selailla samalla Tolkien's World: Paintings of Middle-Earthia. Kaksi kirjaa yhtä aikaa. Tätä ei usein tapahdu.

Klo 00:20 Tolkien's World: Paintings of Middle-Earth luettu. Siitä tuli 157 sivua.

Klo 8:35 Sain kuunneltua Where Late the Sweet Birds Sangin loppuun. Kirjoitetuksi tekstiksi käännettynä sivuja tuli yhteensä 140.

Koska tekstin lukeminen ei houkuttele vielä, niin jatkan kuuntelua vasta hankkimallani Emily St. John Mandelin Station Elevenillä.

Klo 10:20 Ohessa lukemiseksi on valikoitunut Vesa Sisätön 100 klassikkoa tunnissa teos. Lyhyet tekstipätkät harvakseltaan luettuna eivät häiritse kuuntelua. Hieman pitempään tämän kanssa näin menee kuin tunti.

Klo 11:10 Kuta kuinkin tunti 100 klassikkoon meni. Sivuja kertyi 120. Liitän kirjan Kohti kotimaisia kirjoja -haasteeseeni, vaikkei spefiksi lasketakaan. Lounastauon aika.

Klo 14:05 Hieman on joutilainen olo pelkästään äänikirjaa kuunnellessa. Taidan kohta siirtyä Eedenistä länteen. Station Eleven on kohta puolessa välissä (5h 20 min), joten pysäytän siihen ja teen siirron. Sopivasti kahvitauon paikka.

Klo 16:00 Eedenistä länteen on edennyt sivulle 405 saakka. Tarina on muuttunut vetävämmäksi, joten etenen sillä edelleen.

Klo 18:30 Eedenistä länteen on nyt luettuna ja sivuja kertyi kokonaisuutena 372. Vielä on 2,5 tuntia lukumaratonia jäljellä, joten taidan edistää Uinuvien kirjojen kaupungin tilannetta lähtien sivulta 378. Hieman väsyttää.

Klo 20:08 Kaikki ennakkoon keskeneräiset kirjat on tullut luettua. Vielä noin 50 minuuttia aikaa, minkä käytän Station Elevenin kuunteluun.

Klo 20:59 lukumaraton päättyy. Tässä koonti:

Tolkien's World: Paintings of Middle-Earth 157 s.
Vesa Sisättö: 100 klassikkoa tunnissa 120 s.
Harry Harrison: Eedenistä länteen 372 s.
Walter Moers: Uinuvien kirjojen kaupunki 145 s.
Kate Wilhelm: Where Late the Sweet Birds Sang 5 h 24 min (140 s.)
Emily St. John Mandel: Station Eleven 6h 3 min (182 s.)

Yhteensä 1116 sivua tai 794 sivua ja 11 h 27 min.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa maratoonausta. Minä aloitin vasta tässä aamulla ja nyt sitten pientä taukoa ja kurkistelua muidenkin maratoonaukseen :-)

    VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...