lauantai 17. kesäkuuta 2017

Blogistanian kesälukumaraton 1/2017 - päivittyvä

Kesän ensimmäinen lukumaraton on käynnistymässä minun osaltani. Lukeminen on hiipunut muutamien edellisten kuukausien ajan ja mietin nytkin onko minulla voimia keskittyä maratoonaamiseen. Mutta koska lukemisen vauhdin ja määrän saa itse määrätä, niin päätin sittenkin osallistua.

Blogistanian kesän ensimmäistä lukumaratonia emännöi Hannan kirjokansi -blogi ja säännöt on vanhat tutut eli 24 tuntia lukemista, taukoja saa pitää, mutta ne lasketaan maratonaikaan. Lukemisesta blogataan ja lopussa lasketaan luettujen sivujen määrä.

Tavoiteeni on vaatimaton. Yritän saada yhden kirjan loppuun tai edetä ainakin mahdollisimman pitkälle. Kirja on Brandon Sandersonin Viimeinen valtakunta, jota luen ekirjana. Päivitän lukemisen etenemistä alla.

Klo 12:45 Aloitan maratonosuuden kirjasta sivulta 76.

Klo 14:00 Lukeminen edennyt sivulle 100. Kahvin ja jäätelön paikka. Kirja ei vedä niin hyvin kuin toivoin.

Klo 16:00 122 sivulla mennään. Tosi hidasta tempoa.

Klo 21:00 Kaiken maailman taukojen jälkeen, luettuja sivuja kertynyt 252. Takana 8 tuntia ja vartti.

Klo 00:40 Kohta 12 tuntia maratoonattuna ja luettuja sivuja kertynyt 315.

Klo 9:00 Lähtötilanne toisena maratonpäivänä 350 luettua sivua. Vajaa neljä tuntia jäljellä. Viimeinen valtakunta on muuttunut vetävämmäksi. Olen päässyt tarinaan sisään.

Klo 12:45 Lukumaratoni on päättynyt. Loppusaldoksi sain 446 sivua. Viimeisessä valtakunnassa on yhteensä yli 600 sivua, joten en ehtinyt lukea koko kirjaa. Pääsin kuitenkin kiinni tarinaan ja lukemisen rytmiin, joten sateinen sunnuntai jatkuu maratonin päätyttyäkin kirjan parissa. Jälleen kerran oli hauskaa osallistua maratoniin ja ehkä 8.7. tulee seuraava mahdollisuus taas koettaa lukukestävyyttä.

7 kommenttia:

 1. Kiinnostaakin kuulla, mitä ajattelet Viimeisestä valtakunnasta. Sain sen juuri arvostelukappaleena. Olen aina iloisesti yllättynyt, jos joku kustantamo päättää suomentaa vähän riskialttiita fantasiakirjoja. Jalava onkin tehnyt sitä kiitettävästi.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä maratonille! Aloitan myös omani tunnin päästä. Edellisen kommentoijan tavoin odotan mielenkiinnolla, mitä pidät Viimeisestä valtakunnasta, sillä se on itsellänikin tulossa jossain välissä lukuun.

  VastaaPoista
 3. Olen myös iloinen, että Sandersonin sarja pääsi suomennettavien listalle. Alku on hieman pitkäveteinen, mutta kirja on paksu, joten vielä ehtii vauhti paranemaan.

  VastaaPoista
 4. Tällainen yhden kirjan taktiikka voisi olla aika hyvä. Ei ainakaan kertyisi isoa pinoa blogattavaa :). Tsemppiä lukemiseen!

  VastaaPoista
 5. Lukuintoa! Tämä kirja kiinnostaa minua, joten kiva kuulla mitä siitä tykkäät.

  VastaaPoista
 6. Kiitos tsempistä! Hieman hidasta tämä minun tämän kerran lukeminen :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...