perjantai 4. marraskuuta 2016

Lukuhaasteita

Kuten blogin muutamasta edellisestä kirjoituksesta näkyy, pari tämän vuoden lukuhaastetta on tullut päätökseen. Piti kerrata mitä kaikkea sitä on vielä jäljellä. Akuutein on marraskuun NeNoReMo-haaste, jonka päätin aloittaa kolmen vuoden tauon jälkeen toistamiseen, eli Neglected Novel Reading Month -haaste. Tämä on vaihtoehtohaaste niille, jotka eivät kirjoita NaNoWriMo-haasteeseen, tai lue joka ikinen päivä 30 sivua marraskuun ajan.

NeNoReMo-haasteessa tarkoituksena on lukea marraskuun aikana jokin sellainen kirja, joka on odottanut lukemista hyllyssä ainakin 5 vuotta. Minulla on näitä kirjoja kymmenittäin. Oikeasti! Koskapa minulla on kesken myös pari muuta haastetta vielä tälle vuodelle, niin yhdistän kaksi kärpästä ja valitsen NeNoReMo-kirjakseni Michael Swanwickin Rautalohikäärmeen tytär -teoksen. Se sopii myös I Spy Challenge 2015-2016 -haasteeseen paikkaamaan ammottavia aukkoja. I Spy Challenge päättyy vuoden loppuun, mutta tällä hetkellä ei näytä tilanne hyvältä. Yritän kuitenkin vielä. Varhaisempi NeNoReMo-keskustelu Risingshadowssa löytyy täältä. Twitterissä hashtag #NeNoReMo.


Kolmas haaste ja niin ikään vuoden loppuun päättyvä on Aakkoshaaste, jota on jäljellä kolme-neljä kirjaa. Se on vielä mahdollisuuksien rajoissa saada läpi tänä vuonna. Olen myös ilmoittautunut kirjabloggaajien Klassikkohaasteeseen osa 4:een Arthur Conan Doylen The Lost World -teoksella, mutta sen lukemiseen on vielä ruhtinaallisesti aikaa. Tulevaa klassikkohaastetta emännöi tällä kertaa Niina Yöpöydän kirjat -blogista.Nyt sitten vain lukemaan. Lukuintoa kaikille, jotka ovat onnellisesti haastaneet itsensä lukemaan tai jotka muuten vain lukevat. Noinniinkuin normaalistikin.

6 kommenttia:

 1. Aloin katsoa että onkos minulla mitään romaania joka olisi viittä vuotta hyllyssä ollut, eikä niitä ainakaan monta ole, olen aika tehokkaasti kierrättänyt hyllyn sisältöä (joskus myös kirjoja joita en ole lukenut, jos tuntuu siltä että en minä oikeasti)...tai tuo yksi taitaa olla aika lähellä.
  Jotain tietokirjoja joille en ole antanut niiden varmasti ansaitsemaa huomiota viimeisen viiden vuoden aikana sen sijaan löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kerännyt sitä vauhtia paperikirjoina 1970-2000 julkaistuja sff-käännösteoksia, joita ei saa ekirjoina, etten ole ehtinyt läheskään kaikkia lukea. Tasapainottelu uusien ja vanhempien teosten lukemisen välillä on haastavaa, mutta monet vanhat, aikoja sitten loppuunmyydyt teokset on silloin ostettava, kun vastaan tulevat, jos ne haluaa. Lukufiilis kulkee omia polkuja.

   Poista
  2. Mulle aiheuttaa ongelmia juuri se, että kiinnostavat (vanhemmat) kirjat on pakko hankkia heti kun löytyvät hyvään hintaan vaikkei niitä edellisiäkään löytöjä olisi vielä ehtinyt lukea. Ja uutuuskirjat täytyy tietysti lukea heti kun tulevat kirjastoon, mikä viivästyttää sen oman kokoelman lukemista entisestään :P

   Poista
  3. Elviira, tämä on niin tuttua :) Vaan ei tuota ehdi uutuuskirjojakaan kaikkia lukemaan.

   Poista
 2. Huh. Siinä on kiitettävä määrä haasteita! Me ollaan mukana tässä 30 sivua päivässä -haasteessa ja tuntuu että oltaisiin saatu jotain uutta lukuintoa tästä. Lokakuun loppu meni lukemisen kannalta vähän niin ja näin, mutta marraskuu on lähtenyt tosi hyvin käyntiin. Tsemppiä haasteisiin!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta tuo 30 sivua päivässä on kova haaste tällä hetkellä, sillä on yksinkertaisesti päiviä, jolloin en kykene lukemaan työpaineiden vuoksi. On helpompaa keskittää lukeminen viikonloppuun. Mutta hienoa, jos olette päässeet siinä vauhtiin. Sujuvaa jatkoa!

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...