keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Katsaus kirjavuoteeni 2015

Blogini täytti tänä vuonna 7 vuotta. Se on saavutus, jota tosin varjostaa se seikka, että olen tänä vuonna lukenut vain 52 teosta, joista suuri osa on ollut sarjakuva-albumeja. Blogiin asti lukemistani on päätynyt 31. Kuten varmaan olette huomanneet, monien kuukausien aikana Taikakirjaimissa on ollut hyvin hiljaista. Eipä tämä ole ensimmäinen kerta elämässä, kun lukemista tulee harrastettua vähemmän kuin muita harrasteita, eikä varmaan jää viimeiseksikään. Elämä vie.

52 teoksesta saa kuitenkin aikaiseksi tilastokäppyröitä, joten sellaiset väsäsin.


Kuten viime vuonnakin, mitä vähemmän luen, sen taipuvaisempi olen tekemään valintoja mieskirjailijoiden hyväksi, koska miestarjontaa on genrepuolella enemmän, ja se on helposti saatavissa. Viimevuotinen toistui myös kielen suhteen, sillä kun on vähän aikaa, lukee nopeampaa tekstiä eli tässä tapauksessa suomenkielistä ja sarjakuvia.


Nopealukuisuus vaikutti puolestaan siihen, että valitsin suomenkieliset ja sarjakuvat paperisina versioina, tosin, eipä noita vanhempia kirjoja ja sarjakuvia meillä sähköisinä versioina saakaan.


Aika laidasta laitaan on jälleen koluttu vuosikymmeniä tälläkin vähäisellä lukumäärällä, vain muutama vuosikymmen on jäänyt seurattavista väliin. Siitä erikoinen vuosi, että tämän vuoden alkuperäiskielisten uutuuksien lukeminen on jäänyt todellakin väliin. Onneksi käännöksiä on jokunen tullut kahlattua läpi. Minun osalta saattaa kirjakategorian Hugo-nimeämiset jäädä melkoisen vähille 2016.


Luin keskimäärin reilut 4 teosta kuukaudessa, mutta kuten yllä grafiikka kertoo, on tilanne ollut erittäin pyrähdysmäinen muutaman kuukauden osalta. Ja sitten on noita surkeita nollia.

Osallistuin tänä vuonna kolmeen haasteeseen, ja lopputuloshan on tietenkin heikko. 2015 aakkoshaasteessa pääsin H-kirjaimeen. Mutta ei hätää, haaste jatkuu 2016 (ja tarvittaessa 2017). I Spy Challengessa sain luettua 8 kategoriaa 25:stä. Ei hyvä, mutta jatkanpa sitäkin haastetta 2016 puolelle. Elämäkertahaasteeseen luin kaksi kirjaa, eikä siinä ollut minimitavoitetta, joten oletan, että homma tuli hoidettua niin sanotusti kotiin rimaa hipoen. Pari lukumaratonia tuli vedettyä läpi helmi- ja elokuussa ja niiden anti pitkälti pelastikin tämän vuoden lukumäärän.

Vaikea sanoa mitä tuleva vuosi tuo. Epäilen, että lukemisteni määrä pysyy alhaisena, mutta katsotaan. Eiköhän tuota jokunen teos mahdu aikatauluun. Joka tapauksessa, tänäkin vuonna lukemieni teosten joukossa oli sellaisia, jotka olivat ehdottomasti lukemisen arvoisia ja jopa yllättävästi. Jokaisesta olen iloinen.

Mukavaa lukemisen vuotta kaikille 2016 ja kiitos kaikille, jotka vierailitte blogissani tänä vuonna!

6 kommenttia:

 1. Hienot käppyrät jälleen, ne ovat aina mukavan havainnollistavia.

  Minulle sellainen nelisen kirjaa kuukaudessa on aika normaali määrä hitaan lukunopeuden ja opintojen tähden, mutta tänä vuonna olen onnistunut hieman ylittämään sen. Joko lukunopeuteni on kasvanut tai sitten opinnot eivät ole häirinneet niin paljon lukemista. Veikkaan vahvasti jälkimmäistä. Ja olen lukenut ehkä keskimääräisesti vähän ohuempia kirjojakin.

  Onnellista uutta vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla tuossa keskimääräislukemassa on mukana sarjakuva-albumit, jotka ovat olleet ohuita verrattuna ohuisiin kirjoihinkin. Mutta jokaisena vuotena mennään niillä rahkeilla mitä on. Kaikki luetut on aina plussaa.

   Poista
 2. Näitä muiden tilastoja on aina mukava seurata.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Blogisi pursui (taas) mielenkiintoisia kirjoja joista osa päätyi luonnollisesti myös omalle lukulistalleni. Keep up the good work Raija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hieman yllätti, kun itsestä tuntuu, että luin kovin vähän ja kirjoitin lukemistani vielä vähemmän, mutta kiitos joka tapauksessa. Yritän jatkaa kykyni mukaan.

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...