torstai 4. joulukuuta 2014

Kuusi vee ja kohti Marsia

Vaikka tätä syksyä on leimannut työkiireet ja omien kirjallisten tuotosten parissa ahertaminen, niin jonkun kerran olen ehtinyt blogianikin päivittämään. Lukemiset ovat heikolla jamalla fiktion suhteen, tosin tietokirjallisuutta ja tieteellisiä artikkeleita on uponnut pääkoppaan sitäkin enemmän. Nyt on kuitenkin arjen keskellä pienen juhlan hetki.

Taikakirjaimet täyttää tänään nimittäin 6 vuotta! Olen useamman vuoden juhlistanut näitä synttäreitä virtuaalikakun kera ja perinne jatkukoon. Tarjoan kaikille tätä h-e-r-k-u-l-l-i-s-t-a monikerroksellista steampunk-kakkua, jonka kakkutaiteilija Liz Artisan Cake Companysta, Oregonista on valmistanut. Steampunk on viime vuosina noussut pinnalle Suomessakin, joten uskoisin tämän olevan ajankohtaista tarjottavaa. Antakaa mielikuvituksenne luoda mitä ihmeellisimpiä, fantastisia makuja, todellisia tai vielä tuntemattomia.
Kuva julkaistu tekijän luvalla
Kiitos teille kaikille, jotka olette ilmestyneet matkan varrella blogiini lukemaan ja kommentoimaankin. Vaikka pidänkin edelleen kiinni päätöksestäni, että kirjoittaisin ajatuksiani kirjoista ja genreilmiöistä, vaikka yhtään lukijaa ei kävisi, niin silti mieltä ilahduttaa aina jokunen klikkaus ja ajatuksenvaihto. Kirjat ja lukeminen on upea harrastus! Tervetuloa jatkossakin!

Tänään NASAn Orion-projekti etenee testilennon voimin. Projektin lopullinen päämäärä on viedä jonain päivänä ihmiskunnan edustajat ensimmäistä kertaa punaiselle planeetalle, Marsiin. Kello 14:05 Suomen aikaa (edit: tai sitten kun olosuhteet sallivat) miehittämättömän testilennon mukana lähtee mikrosirulla 1 379 961 ihmisen nimet. Minun nimeni on siinä joukossa.
"The Journey to Mars is humanity's Next Giant Leap into our solar system. The Orion spacecraft and its first flight test will help make it possible."
Your name will begin its journey on a dime-sized microchip when the agency's Orion spacecraft launches Dec. 4 on its first flight, designated Exploration Flight Test-1. After a 4.5-hour, two-orbit mission around Earth to test Orion's systems, the spacecraft will travel back through the atmosphere at speeds approaching 20,000 mph and temperatures near 4,000 degrees Fahrenheit, before splashing down in the Pacific Ocean.
But the journey for your name doesn't end there. After returning to Earth, the names will fly on future NASA exploration flights and missions to Mars. With each flight, selected individuals will accrue more miles as members of a global space-faring society.

NASA is pushing the boundaries of exploration and working hard to send people to Mars in the future," said Mark Geyer, Orion Program manager. "When we set foot on the Red Planet, we'll be exploring for all of humanity. Flying these names will enable people to be part of our journey."

Tästä se matka alkaa. #JourneyToMars

Edit: laukaisu ei onnistunut tänään, joten seuraava tilaisuus on sitten huomenna 5.12. Sitä odotellessa.

8 kommenttia:

 1. Onnea kuusivuotiaalle! Vitsi, just tässä mietin, että onneksi olet ja pidät blogiasi. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Bloggaaminen on iloinen asia. Mutu-huttuilua parhaimmillaan.
   Yritän tässä tehdä parhaillaan töitä ja syrjäsilmällä seurata Orionin laukaisua. Myöhässä ovat, mutta aikaikkunaa on vielä jäljellä. Vähän jännittää.

   Poista
 2. Onnittelut kuusivuotiaalle blogille! Vaikka en kovin paljon kommentoikaan, seuraan blogiasi säännöllisesti ja olen löytänyt täältä paljon luettavaa. Mieleen tulee heti esimerkiksi Siilo ja sen jatko-osat, sekä viimeisimpänä Joe Abercrombie. Orionin laukaisua itsekin tuossa seurasin, eivät näköjään saaneet sitä tänään vielä lähtemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Abercrombien lukijat ilahduttavat aina :) Toivottavasti huomenna tuulee vähemmän, niin Orion pääsee lähtemään.

   Poista
 3. Onnea taipaleesta! 6 vuotta on mahtava ikä. Ei tosiaan enää mikään pikkumuksu, vaan jo iso eskarilainen. ;)

  Tykkään käydä lueskelemassa blogisi juttuja, vaikka itse en niin paljon sinun suosikkigenrejesi kirjoja luekaan. Mutta aina toisinaan kuitenkin, ja sitä paitsi on hauskaa pitää mieli avoimena ja edes päällisin puolin tutustua vieraisiin kirjoihin ja kirjallisuuden muotoihin.

  Bloggausintoa seuraaviinkin vuosiin! (Ja hyvää matkaa Marsiin!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdetaankohan blogivuosia laskea kuten kissan vuosia, jolloin olisin ainakin teini :) Tänään on uusi mahdollisuus käynnistää ensimmäinen osa Marsin matkaa, toivottavasti Floridassa ei tuule.

   Poista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...