keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Tähtivaeltaja-palkintoehdokkaat 2013

Vuoden 2013 Tähtivaeltaja-palkintoehdokkaat on julkistettu ja lista perusteluineen näyttää tältä:

 • Iain M. Banks: Pintakuvio – "Mielikuvituksellisessa, ihmeen tuntua tulvivassa avaruusoopperassa pohditaan minuutta ja arvostellaan ahneuden kulttuuria."
 • Ernest Cline: Ready Player One – "Kasarinostalgia ja 1980-luvun populaarikulttuurin ihannointi pelastavat maailman valloittavan hauskassa peliromaanissa." (arvostelu)
 • Emmi Itäranta: Teemestarin kirja – "Zen-filosofinen moraalitutkielma nuoren tytön eettisistä valinnoista maailmassa, jossa puhdas vesi on käynyt harvinaiseksi." (arvostelu)
 • Alastair Reynolds: Muistoissa sininen Maa – "Lähiavaruuteen sijoittuvan jännityskertomuksen taustalla hehkuu ihastuttavan toiveikas näkemys ihmiskunnan tulevaisuudesta."
 • Gene Wolfe: Kiduttajan varjo – "Tieteiskirjallisuuden suuriin klassikoihin kuuluva teos tarjoilee kiehtovan allegorian kaukaisen tulevaisuuden rappeutuneesta maailmasta." (arvostelu)

Pintakuvio on minulla tarkoituksella lukematta, koska haluan edetä Banksin Kulttuuri-sarjassa ilmestymisjärjestyksessä ja olen lukenut vasta kolme kirjaa, kun taas Pintakuvio on kahdeksas. Reynoldsin Muistoissa sininen Maa oli lukusuunnitelmissa tammikuussa, mutta suunnitelmat muuttuivat ja siirsin sen lukemisen helmikuulle. Niinpä kolmesta lukemastani on helppo valita omaksi suosikikseni Gene Wolfen Kiduttajan varjon. Le Guin Harhakaupunkineen ei tällä(kään) kertaa yltänyt ehdokaslistalle.

Asiantuntijaraati kertoo sitten toukokuussa, minkä he päätyivät valitsemaan parhaaksi Suomessa edellisvuonna ilmestyneeksi tieteiskirjaksi.

4 kommenttia:

 1. Harhakaupungin olisi ihan mielellään nähnyt listalla... Himputti, olisipas vaikea sanoa kumpi on parempi, Teemestarin kirja vai Kiduttajan varjo, ne ovat niin totaalisen erilaisia. Ja toinen on kotimainen upouutuus, toinen ulkomainen 30 vuotta vanha kirja... onneksi en ole raadissa :D

  Pintakuvio on minullakin lukematta, mutta ilman mitään hyvää selitystä paitsi että ei ole vielä tarttunut riittävän tukevasti hyppysiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemestarin kirja on hyvin kelpoinen voittajaehdokas sekin, ja ehkä selkeästi yksittäisenä teoksena Wolfen sarjaan liittyvän kirjan sijaan, se onkin potentiaalisempi voittaja. Itse en juurikaan innostunut Ready Player Onesta, mutta kasarimeininki saattaa purra tuomaristoon tai sitten ei.

   Poista
 2. Sulle on tunnustus blogissani.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...