perjantai 23. joulukuuta 2011

Connie Willisin joulunovellit

Kuva: Paul Youll

Connie Willis rakastaa joulua ja on kirjoittanut joulusta useita novelleja. Luin kaksi vuotta sitten hänen kokoelmansa Miracle and Other Christmas Stories (arvostelu), jonka nimikkonovelli Miracle on tarina Ihmeellinen on elämä -elokuvan hengessä todellisen merkityksen löytämisestä. Novelli on luettavissa ilmaiseksi Random Housen sivulla. Suosittelen koko kokoelmaa, jos tästä pitää.

All Seated on the Ground (arvostelu) on hupaisa jouluhenkinen tarina, jossa pääsee joululaulujen sanoitusten mukana selvittelemään miten kommunikoida avaruuden vierailijoiden kanssa. Ja mikä parasta sen voi lukea ilmaiseksi Asimov's -lehden sivulta.

Löysin myös joululauluun liittyvän tarinan, jota en ollut aiemmin Connie Willisilta lukenut, vaikka se on julkaistu jo vuonna 2003. Just Like the Ones We Used to Know toteuttaa sen mitä useat toivovat, siinä asukkaat saavat valkean joulun, nekin jota sitä eivät välttämättä edes odottaneet. Mukava tarina, jossa sai nauraa, mutta joka sisältää myös koskettavia kohtia. Kyllä tällä joulutunnelmaan pääsee. Tarina löytyy niin ikään Asimov's sivulta. Sen myötä (Doctor Who jouluspesiaalia jälleen odotellessa): videolla klassinen, persoonallisen äänen omaava Louis Armstrong ja mikäpä muukaan kuin White Christmas tunnelmallisten kuvien kera. Sormet ristiin. Vielä ehtii toivoa.


Rauhallista ja valkeaa joulua!

1 kommentti:

  1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

    Rauno K kirjoitti 23.12.2011 - 12:59
    Tunnelmallista joulunaikaa! Kiitos joululukemisista. Lunta on täällä vähänlaisesti, mutta eiköhän sitä joulumieltä sitäkin enemmän.

    VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...