tiistai 7. joulukuuta 2010

Inside Game of Thrones -video (päivitetty 8.12.)

HBO hemmottelee nyt Tulen ja jään laulu -faneja, tai ainakin niitä jotka odottavat tulevaa tv-sarjaa innolla. Uusi videopätkä sarjasta on ilmestynyt, ja näyttää edelleen hyvältä. Tv-sarja on tulossa eetteriin USA:ssa ja Kanadassa huhtikuussa 2011. Canal+ Suomi ilmoitti tänään suunnitelmistaan lähettää sarjaa syksyn mittaan, alkaen mahdollisesti elokuussa. Pois ei ole suljettu aiempikaan aloitus. Helmikuussa tiedetään enemmän. Kaikki eivät tietenkään halua hankkia maksullista kanavaa sarjan vuoksi, eikä ladata jaksoja netistäkään, joten joutunevat sitten odottelemaan joko dvd:tä tai YLEn lähetyksiä. Näyttää kyllä siltä, että YLE esittää sarjan vasta 2012. Toivottavasti arvaukseni on väärä.

Päivitys 8.12. Ei ollut arvaus väärä. YLEltä saadun vahvistuksen mukaan YLE pystyy esittämään sopimuksensa perusteella sarjaa aikaisintaan keväällä 2012. Saattaa esittää myöhemminkin.

Käytinpä sitten vapaapäiväni napsuttelemalla pysäytyskuvia videosta, ja työn hedelmät on nähtävissä Tulen ja jään laulu -sivuston kuvagalleriassa: 206 kuvaa. Niissä on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka saivat innostumaan. Tässä muutamia:
Mark Addy Robert *hik* Baratheonina on vakuuttanut joka kuvassa ja nyt myös äänenä. Nähdyn perusteella hän on ollut oivallinen valinta rooliin, vaikka moni sitä alunperin epäilikin. Kruunu on aika raflaava, mutta sopii ulkoasultaan Baratheonin suvun tunnukseen, hirveen.

Pidin alusta alkaen Michelle Fairleyn valinnasta Catelyniksi, sillä realistista on, että pohjoinen ja 5 lasta on jättänyt jälkensä. Fairley on upea nainen, jossa näkyy elämisen merkit. Mitä näyttelijänä olen häntä nähnyt, hän on erinomainen.

Drogo ei ole suosituin hahmoni Valtaistuinpeli-kirjassa, enkä tiennyt mitä ajatella Jason Momoan valinnasta rooliin, mutta pidän paljon siitä, miten hänet on meikattu ja miltä hän näyttää. Entertainment Weekly siteerasi Momoaa taannoin seuraavasti: “I lie naked in furs,” Momoa says... “I think I’m naked more than I talk.” ........ Um, a-ha, okei. Kelpaa :p

Olen tyytyväinen, että Hurtan palovammoja ei ole vähätelty. Rory McCann ei vastaa ehkä mielikuvani Sandoria, mutta odotan suuresti näkevänäni hänen ja Gregorin taistelukohtauksen, sekä hänen ja Sansan pikkukeskustelun. Ja sitä paitsi Hurtan....

kypärä on BAAAAAAAAD!

Kouran rintaneula on upea ja niin on myös Pikkusormen matkijalintu-rintaneula, mikä on puvustukselta hieno yksityiskohta!

Arya. Eipä tuosta kohtauksesta sen enempää, mutta kyllä tuo muistoja herätti siitä kun luin Valtaistuinpeliä ensimmäistä kertaa. Ajatus oli WTF! Epäilin luetunymmärtämistaitoani. Vaan ketä esittää patsas, jonka jalkoihin tyttönen nojaa? (piti tarkistaa: Baelor Siunattua)

Ja pitää vielä mainita loistava turnajaiskohtaus, jonka Westerosin Elio onnistui nappaamaan. Katsokaa noita lentäviä sälöjä!

Ja sitten ne kohdat, jotka eivät ihan niin paljon ihastuta, tai kenties enemmänkin kummastuttaa:

Mikä tuo on? Kukkasipuli... kaasunaamari? On se varmaan jossain kerrottu. Oikeastaan suunnittelulle plussaa, että ovat käyttäneet mahdollisuuden persoonalliseen näkemykseen. Kyseessä siis Lorasin kypärä.

Lorasin... tai siis Renly. Anthony Gethin on varmasti ihan hyvä näyttelijä, mutta ehkä kaikkein kauimpana mielikuvastani kuin kukaan muu näyttelijä, samoin kuin Alfie Allen on kaukana minun Theonistani. Mutta voinen pitää mielikuvani (ja pidänkin, vaikka näyttelijät vakuuttaisikin).

Näkymä Kotkanpesästä, Arrynin kotilinnasta. Keskellä oleva ympyrä on kuuovi. Kirjan lukeneet tietävät, että ihan kuvauksen mukaisesta ratkaisusta ei ole kyse, mutta eiköhän tuonkin vieressä saada yksi jos toinenkin kohtaus mielenkiintoisesti aikaiseksi. Ainakin kolmoskaudella, jos sellainen tulee.

Nyt sitten odottelemaan uutisia A Dance with Dragonsista. Kun näkee näitä kuvia tv-sarjasta, huomaa yllättäen, että monia yksityiskohtia on unohtunut. Pitäisiköhän aloittaa sarjan uudelleenluku tässä odotellessa...

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Jasca kirjoitti 08.12.2010 - 08:40
  "Pidin alusta alkaen Michelle Fairleyn valinnasta Catelyniksi, sillä realistista on, että pohjoinen ja 5 lasta on jättänyt jälkensä. Fairley on upea nainen, jossa näkyy elämisen merkit. Mitä näyttelijänä olen häntä nähnyt, hän on erinomainen."

  Koska Stark-lapsia on vanhennettu sarjassa, niin vanhemmalta näyttävä Catelynkin on ihan looginen valinta. En tunne tuota näyttelijää kovin hyvin, mutta ainakin trailerin ja "Inside..."-pätkän perusteella hän vaikuttaa ihan pätevältä valinnalta.

  "Olen tyytyväinen, että Hurtan palovammoja ei ole vähätelty."

  On niitä vähän lievennetty kirjan arvista (palaneen ihon alta näkyvää luuta, puuttuva korva jne...), mutta eipä tuo kyllä minua haittaa. Järkyttävä homma olisi ollut meikata McCann kirjojen mukaan - ja olisi se ehkä ollut hieman "over the top" ihon alta pilkottavine luineen... Moinen toimii fantasiakirjassa, mutta ei välttämättä tv-sarjassa.

  On ollut kyllä huvittavaa lukea esimerkiksi Westerosin foorumia tv-sarjaa koskien. Kaikki eivät tunnu tajuavan, että tv ja kirja ovat erilaisia formaatteja, ja että tuleva Game of Thrones -sarja on vain yksi tulkinta kirjoista.

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...