maanantai 29. marraskuuta 2010

Kovakantinen Kuninkaiden koitos tulossa keväällä 2011 (päivitetty 1.12.)

Viime vuonna kesällä Kirjava julkaisi kovakantisen ja kuvitetun painoksen Tulen ja jään laulu -sarjan ensimmäisestä kirjasta, Valtaistuinpelistä.

Tuolloin oli puhetta, että myös kakkososasta Kuninkaiden koitoksesta olisi tulossa vastaavanlainen painos, mutta ajankohdasta ei vielä ollut tarkempaa suunnitelmaa. Sarjan kannet ja kuvitetun painoksen taiteilleen Petri Hiltusen kotisivun galleriasta löytyy nyt kuva nimellä "Kuninkaiden koitos", joka tulkintani mukaan olisi Kuolemattomien talojen edustalta, Daenerysin ja Pyat Preen välinen kohtaus (kuvassa illanhäivettä tarjoileva kääpiö). Taiteilijalla on omaa näkemystään mukana tulkinnassa, mutta näin kuuluu ollakin. Valtaistuinpelin kaikki piirrokset ovat George R.R. Martinin hyväksymiä, joten oletan, että Kuninkaiden koitoksen kuvat käyvät läpi samanlaisen prosessin.

Vaikuttaisi siis siltä, että kuvia kovakantista Kuninkaiden koitosta varten ollaan valmistelemassa, joten ehkäpä kirja ilmestyy ensi vuonna. Toivottavasti Kirjava tiedottaa suunnitelmista, jos sellaisia on, sillä ainakin minulle on tullut paljon tiedusteluja milloin kakkososa ilmestyy kovakantisena.

Päivitys 30.11.2010: Saamani tiedon mukaan Kuninkaiden koitos on kuvien osalta valmis. Kuvia on tulossa kirjaan 17 kpl! Kirja piti olla julkaisuvalmis tänä syksynä, mutta ilmeisesti julkaiseminen on siirtynyt ensi vuoden puolelle.

Päivitys 1.12.2010: Kirjavalta saadun tiedon mukaan kovakantisen ja kuvitetetun Kuninkaiden koitoksen on tarkoitus ilmestyä keväällä. Hienoa!

---------------------

Mitä Tulen ja jään laulu -sarjan pohjalta tehtävään tv-sarjaan tulee, niin tänä yönä julkaistiin uusi traileri. Olen ihastunut. Still-kuvia trailerista voi katsoa Tulen ja jään laulu sivustolta kuvagalleriasta. Bran on kertakaikkisen suloinen.

1 kommentti:

 1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

  Miljatsi kirjoitti 29.11.2010 - 08:39
  Uijui wauuu, upea traileri! :))) Pakko nähdä tuo sarja, ihan pakko. Tulispa se kovakantinen kuninkaiden koitos. Vois pyytää sitä lahjaksi ensvuonna.

  Raija kirjoitti 29.11.2010 - 09:08
  Hieno traileri on. Olen tuijotellut sitä pitkin yötä ja napsinut pysäytyskuvia (paljon järkeä valvoa vasten työpäivää). Kysyin Kirjavalta kovakantisesta Kuninkaiden koitoksesta, vastaus joko tulee tai ei.

  Jasca kirjoitti 29.11.2010 - 19:02
  Minä olen katsonut tuon uuden trailerin tämän päivän aikana varmaan parikymmentä kertaa - ja koko ajan vain fiilikset kohoavat! Tästä trailerista saa jo vähän tuntua sisällöstäkin, kun kuvaa löytyy vähän enemmän kuin silmänräpäys per kohtaus. Voi vitsit, kun kylmät väreet kulki selkäpiitä pitkin, kun ekan kerran katsoi...

  Tuo Kuninkaiden koitos - ja koko sarja - olisi kyllä hienoa saada kovakantisina. Ne näyttäisivät *niin* hienolta hyllyssä. Pidän Hiltusen vahvasta viivasta ja selkeistä kuvista, ja vaikka osa Valtaistuinpelin kuvituksesta ei ollutkaan niin vaikuttavaa kuin odotin, niin kokonaisuutena Hiltusen kuvitus kyllä toimi.

  Raija kirjoitti 29.11.2010 - 21:13
  Kuin myös pidän Hiltusen kuvista. Hän on persoonallinen, ja tämä sarja ansaitsee persoonallisen otteen niin kansissa ja kuin kuvituksessakin. Valtaistuinpelissä olisi saanut olla enemmänkin kuvia.

  Parasta (monen muun seikan lisäksi) trailerissa on Vanhan Nanin taustapuhe. Hienosti leikattu.

  Jasca kirjoitti 01.12.2010 - 07:47
  Hyvät uutiset sen kuin jatkuvat. :)

  Rauno K kirjoitti 02.12.2010 - 18:41
  Traileri sekä näyttää että kuulostaa hyvältä =)

  VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...