perjantai 28. toukokuuta 2010

Tulevia suomennoksia


Tänä vuonna on tulossa useita käännöskirjoja, jotka minua kiinnostavat. Osasta on vasta ennakkotietoja ja kansikuviakaan ei kaikista vielä löydy, mutta tässä lyhyt katsaus joka tapauksessa (muistutukseksi itselleni). Lisään puuttuvia kansikuvia myöhemmin, kun niitä tulee saataville.


Justin Croninin Ensimmäinen siirtokunta ilmestyy kesäkuussa. Kirjaa on hypetetty niin paljon, että korvista ulos pursuaa. Kiinnostavalta kirja vaikuttaa, mutta intoa on laannuttanut välillä kiertäen, välillä suoraan sanotut lausunnot, että kirjassa noin reilu neljäsosa jaksaa pitää vauhtia yllä, mutta loppu on sitten hieman venytystä. Ei kuulosta hyvältä, kun opuksessa on kuitenkin kahdeksisensataa sivua (US-painos). Mutta katsotaan...

Pat Cadiganin Mindplayersin sain vastikään luettua. Kirja oli hyvä, ja siksipä on hienoa, että pääsemme tutustumaan deadpan Allieen kunnolla myös suomeksi heinäkuussa. Kirjan nimi kannesta päätellen on Mielenpeli. Finncon 2010 sivustolla ilmoitetaan, että kirja julkaistaan conin yhteydessä. Arvosteluni löytyy täältä.Ursula Le Guinin Rocannonin maailma ilmestyy ennakkotietojen mukaan myös heinäkuussa. Lainaus kirjan esittelystä: Rocannonin maailma kuuluu Hain-romaanien sarjaan, josta aiemmin on suomennettu teokset Pimeyden vasen käsi, Osattomien planeetta, Maailma, vihreä metsä sekä Kahdesti haarautuva puu. Rocannon on työskennellyt Formalhaut II:lla jo puolet sen 800 vuorokautta kestävästä vuodesta. Työ sujuu hyvin; tutkimusryhmä on kartoittanut useita korkean älykkyyden elämänmuotoja, ihmisenkaltaisia lajeja, jotka elävät rauhallista hiljaiseloa luolissa ja paimentolaiskylissä. Planeetalle on kuitenkin vaivihkaa soluttautunut vihollinen, joka valmistelee hyökkäystä Kaikkien maailmojen liittoa vastaan. Kun Rocannon lähtee haastamaan miehittäjän, hänen aseinaan ovat paikallisten asukkaiden luottamus ja ystävyys, rohkeus ja vapaudenhalu.

Naomi Novikin Jadevaltaistuin on Temeraire-sarjan 2. osa, ja se ilmestyy elokuun alussa näillä näkymin. Kuninkaan lohikäärme yllätti positiivisesti, joten odotan kakkososankin viihdyttävän.Pierre Pevelin Kardinaalin miekat on Gemmell-palkintoehdokas ja tarkoituksenani oli lukea kirja jo nyt kevään aikana englanniksi. Jätin kuitenkin lukematta, kun ilmoitus suomennoksesta tuli, ja hyvä niin, sillä englanninkielinen käännös ei kuulemma ole kovin hyvä. Kardinaalin miekkoja voi odottaa syyskuuksi.

Andrzej Sapkowski on edellisen vuoden Gemmell-voittaja, tosin ei tällä Noituri-sarjan ekalla osalla, Viimeinen toivomus, vaan kakkososalla. Minulla ei ole aavistustakaan mitä odottaa Viimeiseltä toivomukselta, mutta se kiinnostaa kuiten. Ja lokakuu on näillä näkymin julkaisukuukausi.

Ja sitten on mielessä vielä yksi kirja jota odotan enemmän kuin näitä muita. Se on tietenkin Patrick Rothfussin Tuulen nimi. Kirjan piti ilmestyä nyt keväällä, mutta ei ole näkynyt eikä kuulunut. Jospa vaikka sitten kesällä (Päivitys: 15.8. kertovat nettikirjakaupat). Kustannusyhtiö ei pahemmin ole mainostanut teosta, mutta alkuperäinen on tullut luettua ja se oli ihastuttava!

Näillä mennään toistaiseksi loppuvuotta kohden.

1 kommentti:

  1. Vuodatuksesta kopioidut kommentit:

    Rauno K kirjoitti 29.05.2010 - 10:01
    Hieno juttu tuo Mielenpeli. Melkein ehdin jo hankkimaan englanninkielisen, mutta jäänpä sittenkin odottelemaan suomennosta.

    VastaaPoista

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...