maanantai 22. helmikuuta 2010

A Dance with Dragonsin syntyaikataulu


Kun näin Westerosin foorumilla osittaisen aikataulutuksen George R.R. Martinin A Dance with Dragonsin kirjoitusprosessista, päätin käydä läpi kaikki mahdolliset Martinin haastattelut ja blogitekstit seuratakseni kirjan syntypolkua. Täytyy myöntää, että monena iltana silmiä vesisti kun sirristelin haastattelutekstejä, mutta samalla oli kiehtovaa lukea sellaisiakin sarjaan liittyviä seikkoja, mitä kirjoissa ei kerrota.

Haastatteluista sai kuvan, että Martinilta on kysytty jo lähes kaikki, ja vähintään kahteen kertaan. Todella originellia hastattelua olisi vaikea tänä päivänä tehdä. Mahtaa olla puuduttavaa vastailla samoihin kysymyksiin samoja vastauksia vuodesta toiseen...

Toinen kuva mikä selkeästi muodostui, ja minkä Martin on myöntänytkin, on että kirjailija on ollut yltiöpositiivinen sen suhteen, miten nopeasti tai helposti hän pystyy Tulen ja jään laulu -sarjaa kirjoittamaan. Aina hän tuntuu uskoneen tavoiteaikatauluihinsa. Hieman jopa huvittuneena tein sitten koosteen aikamatkasta 1998-2010, jonka voi lukea Tulen ja jään laulu -sivustolta:

Lohikäärmeiden pitkä ja vivahteikas tanssi

Ehkäpä vuosi 2010 on viimeinen vuosiluku joka siihen lisätään? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...