tiistai 5. tammikuuta 2010

Hugo ja David Gemmell Legend -äänestykset alkaneet


Kun vanha vuosi on ohi, on taas aika pohtia mitkä julkaistut kirjat ovat palkitsemisten ja kunnianosoitusten arvoisia. Worldconin yhteydessä Australiassa jaetaan tänäkin vuonna Science fiction ja fantasia -kirjallisuuden Hugo-palkinto syyskuun alkupuolella. Nimeämiset Hugo ja John W. Campbell -ehdokkaiksi ovat jo alkaneet ja päättyvät maaliskuun 14. päivä. AussieCon 4:n sivuilta löytyy tarkemmat ohjeet siitä kuinka pääsee nimeämään ehdokkaita ja mitkä kategoriat ovat.

AussieCon 4

Viime vuonna tuli tehtyä nimämisiä hieman kiireellä, mutta tänä vuonna ajattelin käyttää enemmän aikaa Hugo-pohdintoihin. Muutamat kategoriat tuottavat todella päänvaivaa.

The David Gemmell Legend -palkinto jaetaan perinteiselle ja eeppiselle englanninkieliselle fantasiakirjalle, joka on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2009. Morningstar-palkinto jaetaan uudelle tulokkaalle ja Ravenheart-palkinto parhaalle kansitaiteelle. Äänestysaikaa on maaliskuun loppuun saakka.

Legend-palkinnon ehdokaslista on pitkä. En millään ehtisi lukemaan kaikkia kirjoja vaikka tässä vielä aikaa äänestämiseen onkin, enkä ole kaikista edes kiinnostunut. Käyn silti läpi kaikki ja katson millaisia arvosteluja ne ovat saaneet. Lyhytlista-vaihe on mielenkiintoisempi, kunhan sinne asti päästään. Morningstar-ehdokaslista on lyhyempi:

The Sad Tale of the Brothers Grossbart - Jesse Bullington (Orbit)
Midwinter - Matthew Sturges (PYR)
The Adamantine Palace - Stephen Deas (Gollancz)
The Dwarves - Markus Heitz (Orbit)
Servant of a Dark God - John Brown (Tor US)
The Cardinals’ Blades - Pierre Pevel (Gollancz)
The Drowning City - Amanda Downum (Orbit)
Lamentation - Ken Scholes
Blood of Ambrose - James Enge (PYR) Kovin vähän olen näistäkin ehdokkaista lukenut, mutta vielä on aikaa käydä läpi ainakin muutamia niistä ennen äänestysajan päättymistä. Ravenheart-ehdokkaita on 45, mukana muutamia kestosuosikkitaiteilijoiden kansia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat iloinen yllätys!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...